19 Μαΐου 2002, Ρέθυμνο

   Η παρέα του Trial βρέθηκε στο πανέμορφο Ρέθυμνο, την Κυριακή 19 Μαΐου, για τον 2ο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Ήταν η πρώτη προσπάθεια μιας νέας, αλλά δραστήριας λέσχης της επαρχίας, του ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι τα μέλη της λέσχης είχαν δουλέψει πολύ.
   Το Σάββατο το απόγευμα είχαν διοργανώσει μία "γιορτή" της μοτοσυκλέτας στη μαρίνα του Ρεθύμνου. Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μοτοσυκλέτα στην πόλη είχαν στήσει περίπτερα με όλα τα καινούργια μοντέλα μοτό (μερικά ήρθαν για το σκοπό αυτό από την Αθήνα). Η λέσχη είχε στήσει τεχνητά εμπόδια στο χώρο δίπλα στην έκθεση και οι αναβάτες του Trial έδωσαν ένα νυκτερινό show με την παρουσία πλήθους θεατών.
   Την Κυριακή το πρωί όλοι ανέβηκαν στα "Πευκάκια" ένα λόφο στην άκρη της πόλης, κατάφυτο από πεύκα. Σ' αυτόν τον καταπράσινο χώρο κάτω από τη δροσιά που πρόσφεραν τα πεύκα, είχαν χαρακτεί εννέα ειδικές διαδρομές με αρκετά βράχια και χώμα με μειωμένη πρόσφυση από τις πευκοβελόνες. Απαιτητική ήταν και η ανηφόρα στην απλή διαδρομή μέχρι τη Γραμματεία.
   Η εντυπωσιακή απόδοση (δείτε τα αποτελέσματα) του Χάρη Χριστόπουλου στην Α' κατηγορία, δεν άφησε περιθώρια στους άλλους αναβάτες και του χάρισε την πρώτη θέση. Αρκετά πίσω του ο Γιάννης Σωτήρχος βλέπει ότι το πρωτάθλημα του 2002 δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί προπόνηση και μεθοδικότητα. Ο Αλέξης Λιάπης συμπληρώνει την τριάδα με θεαματικά περάσματα, αλλά και πολλούς βαθμούς ποινής. Ακολούθησε ο Θόδωρος Λιναράς που εισέπραξε το χειροκρότημα των θεατών χωρίς όμως να προσέχει τα πατήματά του με αποτέλεσμα να φορτωθεί αρκετούς βαθμούς.
   Στην Β' κατηγορία, ο Κυριάκος Κατσαρός έπαιζε εντός έδρας και έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον. Η βαθμολογία του ήταν πολύ καλή ακόμα και υπό την πίεση και το άγχος των εξετάσεων που θα έδινε την επόμενη ημέρα (μαθητής Λυκείου). Κοντά στον Κατσαρό, 9 βαθμούς ποινής πίσω του, τερμάτισε ο Νίκος Μίαρης ακολουθούμενος από τον Παύλο Μουνδρέα. Ο Γιάννης Στρατουδάκης από τα Χανιά έκανε καλή εμφάνιση, αλλά δεν τα κατάφερε καλά στην βαθμολογία και βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Την κατηγορία συμπλήρωσε ο Αλέκος Μανέτας.
    Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν κατάφερε να κυνηγήσει το Δημήτρη Λαβούτα, ο οποίος με καλή απόδοση τερμάτισε πρώτος. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ιάκωβος Διακουμάκης καταπονημένος από την προσπάθεια των τελευταίων ημερών για τη διοργάνωση.
   Αξίζει να σημειωθεί η άριστη φιλοξενία των Κρητικών που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

  • Η όρεξη για δουλειά από τα παιδιά του ΣΥΜΟΡΕ.
  • Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα από το Supersport.
  • Η φιλοξενία των Κρητικών. Ευχαριστούμε πολύ.
  • Το κοινό στο Indoor το Σάββατο το βράδυ
  • Το τραπέζι μετά τον τερματισμό.
  • Η έκθεση μοτοσυκλέτας πριν το Indoor.
  • Αρκετοί θεατές

Αποτελέσματα

Κατηγορία Α'
Θέση
Όνομα
Moto
1ος γύρος
2ος γύρος
3ος γύρος
Ποινές
Σύνολο
1
Χριστόπουλος Χάρης Beta
9
5
9
 
18
2
Σωτήρχος Γιάννης Gas Gas
20
13
18
 
51
3
Λιάπης Αλέξης Montesa
24
26
22
 
72
4
Λιναράς Θεόδωρος Beta
26
35
27
1
89

 

Κατηγορία Β'
Θέση
Όνομα
Moto
1ος γύρος
2ος γύρος
3ος γύρος
Ποινές
Σύνολο
1
Κατσαρός Κυριάκος Gas Gas
11
7
8
 
26
2
Μίαρης Νίκος Gas Gas
13
13
9
 
35
3
Μουνδρέας Παύλος Gas Gas
14
16
12
 
42
4
Στρατουδάκης Γιάννης Beta
21
14
16
 
51
5
Μανέτας Αλέκος Gas Gas
27
23
25
 
75

 

Κατηγορία Major
Θέση
Όνομα
Moto
1ος γύρος
2ος γύρος
3ος γύρος
Ποινές
Σύνολο
1
Λαβούτας Δημήτρης
Beta
11
12
9
 
32
2
Πρίφτης Δημήτρης
Gas Gas
22
12
11
8
53
3
Διακουμάκης Ιάκωβος
Gas Gas
22
15
24
7
68