2003

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2004

   Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου έγινε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών η απονομή των Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων Μοτοσικλέτας 2003. Αρκετοί οι επίσημοι που βρέθηκαν εκεί. Το show είχε οργανωθεί καλά και παρουσιαστής ήταν ο γνωστός από την τηλεόραση Στράτος Φωτεινέλης. Ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ καλωσόρισε τους παρόντες. Ο Αρης Σταθάκης ήταν κι αυτός εκεί και αφού είπε δυο λόγια, έδωσε τα κύπελλα και τα μετάλλια στους αναβάτες της ταχύτητας. Το πρωτάθλημα Supermoto για το 2004 έχει αναλάβει το IRON TEAM και ο Παναγιώτης Σιδέρης μίλησε για τη περσινή χρονιά.


  Όπως συνηθίζεται, έτσι και φέτος στην τελετή αυτή ανακοινώνεται και η προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Κυπέλλων και Επάθλων Μοτοσικλέτας 2004. Διαβάζοντας την προκήρυξη του πρωταθλήματος βρήκαμε να είναι σύμφωνη με τις προτάσεις των αναβατών. Το κείμενο της προκήρυξης δόθηκε στους παρευρισκόμενους σε φωτοαντίγραφα, αφού, όπως και τη χρονιά που πέρασε, δε θα τυπωθεί το βιβλίο της χρονιάς (Year book). Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο που δόθηκε και αφορά το Trial στη σελίδα Προκήρυξη Πρωταθλήματος Trial 2004

  Το Video που παρουσίασε το Trial ήταν απαράδεκτο. Όχι ότι τα άλλα video ήταν καλύτερα. Μήπως παρουσίαζε την κατάσταση του αθλήματος στη χώρα μας; Για όσους δε βρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταφέρουμε την εικόνα: Πλάνα από τον αγώνα της Πάτρας στην έκτη ειδική. Το πέρασμα ήταν αρκετά δύσκολο και όλοι πήγαιναν "με τα πόδια". Είχαμε και πτώσεις. Ευτυχώς ο Χριστόπουλος το πέρασε εντυπωσιακά. Σκεφτείτε λίγο τα παραπάνω και συγκρίνετέ τα με την πραγματικότητα του Trial σήμερα. Αν οι θεατές διαμόρφωσαν άποψη για το άθλημα από το video αυτό, τότε σίγουρα δεν θα ήταν η καλύτερη.

  Αρκετοί από τους βραβευθέντες απουσίαζαν. Γιατί άραγε; Απαξιώνουν το θεσμό ή τους κρατούν μακριά υποχρεώσεις; Δεν έλειψαν τέτοια δείγματα και από το χώρο μας. Τους πήρε ο ύπνος, είπαν.
   Οι πρωταθλητές κάθε κατηγορίας και αθλήματος έλεγαν δυο λόγια στο δεύτερο έδρανο που υπήρχε στη σκηνή. Από τα λόγια τους αυτά ορμώμενοι ζητάμε διοργανώσεις αγώνων ανάλογες της ποιότητας της οργάνωσης αυτής της γιορτής. Όλοι αυτοί οι επίσημοι που περευρέθηκαν απουσιάζουν απο τους αγώνες, το ίδιο απουσιάζουν και οι θεατές. Σχεδιάστε μια πολιτική που θα φέρει τους θεατές στους αγώνες μοτοσικλέτας.

Ο Χάρης Χριστόπουλος στο λόγο του σαν πρωταθλητής 2003
Ο Χάρης Χριστόπουλος στο λόγο του σαν πρωταθλητής 2003
Η τριάδα της Α' κατηγορίας Χάρης Χριστόπουλος Αλέξης Λιάπης Λευτέρης Πίππος
Η τριάδα της Α' κατηγορίας
Χάρης Χριστόπουλος
Αλέξης Λιάπης
Λευτέρης Πίππος
Ο μικρός Πίππος θαυμάζει το κύπελλό του
Ο μικρός Πίππος θαυμάζει το κύπελλό του
Ο Άρης Αλεξανδρίδης παραλαμβάνει το μετάλλιό του
Ο Άρης Αλεξανδρίδης παραλαμβάνει το μετάλλιό του
Ο Χριστόπουλος καμαρώνει. Μια φορά ακόμη πρωταθλητής
Ο Χριστόπουλος καμαρώνει.
Μια φορά ακόμη πρωταθλητής
Ο Άρης Αλεξανδρίδης εξηγεί πώς γίνεται να είσαι κυπελλούχος στην Major στα 65 χρόνια σου.
Ο Άρης Αλεξανδρίδης εξηγεί πώς γίνεται να είσαι κυπελλούχος στην Major στα 65 χρόνια σου.

Φωτογραφίες από το Σάββατο

Φωτογραφίες από την Κυριακή

Πριν τον Αγώνα

2η Μοτοαλπινιστική Συνάντηση 2003 Λιδορίκι  Tο TRIAL είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τη μαγεία της μοτοσυκλέτας. Ο τρόπος κατασκευής αυτών των μοτοσυκλετών επιτρέπει την προσέγγιση σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία που ακόμα και με τα πόδια είναι αρκετά δύσκολη η διέλευσή τους.

  Στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια το TRIAL υφίσταται μόνο σαν αγωνιστική δραστηριότητα. Αντίθετα στην Ευρώπη εκτός των αγώνων πολλοί αναβάτες με τέτοιες μοτοσυκλέτες καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις μέσα στα βουνά απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης με την ηρεμία που προσφέρει η ήπια λειτουργία αυτών των μοτοσυκλετών. Αυτή η δραστηριότητα ονομάζεται μοτοαλπινισμός. Στη χώρα μας λίγα άτομα μεμονωμένα ασχολούνται με αυτή τη μορφή του TRIAL.
 
  Μετά την επιτυχία της 1ης μας Μοτοαλπινιστικής Συνάντησης ήρθε η ώρα να επαναλάβουμε το εγχείρημα. Αυτή τη φορά στόχος μας είναι η περιοχή γύρω από το φράγμα του Μόρνου. Μονοπάτια, χείμαρροι με νερό και ξεροί, δασικοί δρόμοι και χιόνια. Η ίδια συνταγή με περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρια. Έτσι λοιπόν έρχεται η 2η Μοτοαλπινιστική Συνάντηση 2003.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  Επίδειξη τεχνικής Trial στο προαύλιο του Γυμνασίου Λιδορικίου, το Σάββατο στις 3:00 το μεσημέρι. Στα διαλείμματα θα γίνεται διαγωνισμός στατικής ισορροπίας
με μοτοσυκλέτα trial με δυνατότητα συμμετοχής όποιου θεατή θέλει να δοκιμάσει.

  Την Κυριακή το πρωί στις 11:00 θα γίνει η ενημέρωση των αναβατών και στις 11:30 οι αναβάτες θα ξεκινήσουν τη διαδρομή που θα γίνει σε έναν γύρο. Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολο να την παρακολουθήσουν οι θεατές. Πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη της διαδρομής (119kb), εδώ για να τον κατεβάσετε στον υπολογιστή σας σε μορφή .swf (97kb) και εδώ για να τον κατεβάσετε σε μορφή εκτελέσιμου αρχείου .exe (897kb).
2η Μοτοαλπινιστική Συνάντηση 2003 Λιδορίκι - Χάρτης
  Η οργάνωση  έχει φροντίσει για τα καταλύματα. Έτσι όσοι θεατές ταξιδέψουν από άλλες περιοχές για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα διανυκτέρευσης.

Για να δείτε τον χάρτη της περιοχής μπορείτε να πατήσετε επάνω στον μικρό χάρτη δεξιά.

   Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το τηλέφωνο 6977 788416.(όλη την ημέρα), 210-3483527 (από 9.00 έως 17.00) και 6938 770208 (από 9.00 έως 22.00)

   Με τιμή
   Γιαν. Παπαπαναγιώτου
   Δημ. Μουρατίδης

 

Μετά τη συνάντηση .....

Η πρώτη Πανελλήνια συνάντηση Trial στο Δήμο Κονιστρών στην Εύβοια είναι παρελθόν. Το Σάββατο το απόγευμα στο χώρο του Γυμνασίου έγινε επίδειξη Indoor Trial που συνδυάστηκε με διαγωνισμό στατικής ισορροπίας με συμμετέχοντες τους θεατές. Από την πλευρά των αναβατών συμμετείχαν οι Χριστόπουλος, Λιάπης, Μάρκου και Λιναράς. Αποτέλεσμα ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου που παρακολουθούσε.

Τη Κυριακή 17 αναβάτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια μοτοαλπινιστική περιήγηση 25 χιλιομέτρων με άτυπη χρονομέτρηση και διέλευση ειδικών διαδρομών που στόχο είχαν να συγκεντρώσουν θεατές, πράγμα που έγινε. Το πέτρινο μονοπάτι, μετά το χωριό Κάδδι, κούρασε πολύ τους αναβάτες, αλλά τους αποζημίωσε με τη θέα από τη χιονισμένη βουνοκορφή. Στη συνέχεια καταπράσινες διαδρομές οδηγούσαν στο ποτάμι που ήταν για όλους μια έκπληξη, αλλά και μία δοκιμασία για τις μοτοσυκλέτες που δεν ήταν σωστά προετοιμασμένες για "μπάνιο".Το μονοπάτι ανηφόριζε και έφερνε τους αναβάτες στη χρονομετρημένη ειδική διαδρομή. Η σχεδίαση της διαδρομής αυτής είχε τέσσερα κομμάτια Trial που συνδέονταν με μικρές ευθείες. Το θέαμα ήταν εκπληκτικό και οι θεατές με το χειροκρότημά τους βοήθησαν να μειωθούν οι χρόνοι. Φυσικά, όπως κάθε πετυχημένη εκδήλωση, έκλεισε σε ταβέρνα στο χωριό Κήποι.

Η εκδήλωση υπστηρίχθηκε από το Δήμο Κονιστρών την Agip λιπαντικά μοτό, τη HONDA Kαραναστάσης, την ΠΕΡΚΟ και την SP parts.

       


 

Πριν την εκδήλωση ...

Το TRIAL είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τη μαγεία της μοτοσυκλέτας. Ο τρόπος κατασκευής αυτών των μοτοσυκλετών επιτρέπει την προσέγγιση σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία που ακόμα και με τα πόδια είναι αρκετά δύσκολη η διέλευσή τους.

Στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια το TRIAL υφίσταται μόνο σαν αγωνιστική δραστηριότητα. Αντίθετα στην Ευρώπη εκτός των αγώνων πολλοί αναβάτες με τέτοιες μοτοσυκλέτες καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις μέσα στα βουνά απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης με την ηρεμία που προσφέρει η ήπια λειτουργία αυτών των μοτοσυκλετών. Αυτή η δραστηριότητα ονομάζεται μοτοαλπινισμός.

Στη χώρα μας λίγα άτομα μεμονωμένα ασχολούνται με αυτή τη μορφή του TRIAL.
Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η πρώτη επίσημη μοτοαλπινιστική συνάντηση για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας θα γίνει πραγματικότητα στις 19-20 Απριλίου του 2003 στην Εύβοια. Η περιοχή που θα πραγματοποιηθεί είναι ανατολικά του όρους Δίρφυς με βάση το Δήμο Κονιστρών. Η περιοχή αυτή είναι καταπράσινη με συνδυασμό τοπίων (βουνό, ποτάμι, θάλασσα).

Η διαδρομή που θα καλύψουν οι συμμετέχοντες θα φτάνει σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο στα ομορφότερα σημεία της περιοχής.

Εκτός από την περιήγηση είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1/ Επίδειξη τεχνικής TRIAL σε ανοικτό χώρο στο Δήμο Κονιστρών το Σάββατο το απόγευμα.

2/ Διαγωνισμός στατικής ισορροπίας με μοτοσυκλέτα trial με δυνατότητα συμμετοχής όποιου θεατή θέλει να δοκιμάσει .

3/ Παρακολούθηση της διαδρομής από τους θεατές μέσα από δασικό δίκτυο και ψηφοφορία για τον καλύτερο αναβάτη.

Η εκδήλωση θα διαφημιστεί από τον ειδικό τύπο, με αφίσα που θα διανεμηθεί στον εμπορικό χώρο της μοτοσυκλέτας, αλλά και σε όλη την περιοχή του Δήμου Κονιστρών, ενώ παράλληλα έχουν κληθεί να την παρακολουθήσουν λέσχες μοτοσυκλέτας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το τηλέφωνο 6977 788416.(όλη την ημέρα), 210-3483527 (από 9.00 έως 17.00) και 6938 770208 (από 9.00 έως 22.00)


Με τιμή
Γιαν. Παπαπαναγιώτου
Δημ. Μουρατίδης