Παράπονα από τη Λέσχη Μοτοαλπινιστών

Όλος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας, αυτό τον καιρό, υπόκειται σε ζυμώσεις. Μετά την ψήφιση του νόμου για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, επικρατεί ρευστότητα. Η λέσχη μας και το Trial είναι σαν να μην υπάρχουν, αφού κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας, για να πάρει τη γνώμη μας για το άθλημα που αντιπροσωπεύουμε. Βρισκόμαστε έξω απ' αυτό το παιχνίδι και γι' αυτό το λόγο μαθαίνουμε τις εξελίξεις "από στόμα σε στόμα". Σχεδιάζοντας το πρόγραμμα του 2000 (αγωνιστικό και επιδείξεων) και ευρισκόμενοι στη διαδικασία αναζήτησης χορηγών, αισθανόμαστε ότι το άθλημα κρέμεται από μια κλωστή. Αν αυτοί που σχεδιάζουν το αγωνιστικό πρόγραμμα (ποιοι είναι άραγε;) αργήσουν λίγο ακόμα τότε το Trial θα τιναχτεί στον αέρα.

Το άθλημά μας δεν έχει αυτή την πολυτέλεια της αργοπορίας και των πειραματισμών (υπενθυμίζουμε ότι στις άλλες χώρες το πρόγραμμα έχει κλείσει από τον προηγούμενο μήνα). Οι αναβάτες είναι ελάχιστοι και οι αγώνες κινδυνεύουν να ματαιωθούν λόγω έλλειψης συμμετοχών. Οι λέσχες κάνουν προσπάθειες να βρουν χορηγούς για να στηρίξουν τις διοργανώσεις τους και ο χρόνος που κυλά είναι πολύτιμος, αφού οι μεγάλοι χορηγοί κλείνουν τα διαφημιστικά τους κονδύλια. Η λέσχη μας, που φέτος κλείνει τα δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο του αγωνιστικού Trial, αλλά και του Indoor, προσπαθεί να δει λίγο πιο μακριά.

Το Δ.Σ. της λέσχης μας συνεδρίασε στις 6/11/99 και με αφορμή την τελευταία ρευστότητα στο χώρο αποφάσισε να χαράξει μια ξεχωριστή πορεία παράλληλη με αυτή της στήριξης του Πρωταθλήματος Trial. Σχεδιάζουμε μια σειρά επιδείξεων Indoor σε κεντρικά σημεία του λεκανοπεδίου, αλλά και σε μεγάλες πόλεις στην επαρχία. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που θα επιτρέψει στον πολύ κόσμο να γνωρίσει το άθλημά μας και να το αγαπήσει, όπως το αγαπάμε εμείς. Εάν οι χορηγίες το επιτρέψουν, υπολογίζουμε στην παρουσία ξένων αθλητών που μπορούν να προσφέρουν υπέροχο θέαμα. αλλά και να μας βοηθήσουν να μάθουμε. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να ενισχύσουμε τη σχέση Trial και κοινού, ακόμα και αν κάτι πάει στραβά με το Πρωτάθλημα. Βλέπουμε αυτή την κίνηση, επίσης, σαν ευκαιρία για τους χορηγούς που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το νεανικό κοινό που αγαπά τη μοτοσυκλέτα και εκτιμά το θέαμα που αυτή προσφέρει. Με τη σειρά μας προσβλέπουμε στη χορηγία τους, που θα μας βοηθήσει να ανεβάσουμε το οργανωτικό επίπεδο στο ύψος που απαιτούν τέτοιες διοργανώσεις.