Το ψαρέψαμε στο Faceboook και το βρήκαμε πολύ καλό. Στο Στόμα του Λύκου διαβάσαμε ένα άρθρο για τον ιδρυτή της Bultaco F.X. Bultó.

Διαβάσαμε Στο Στόμα του Λύκου

Cool Dude

Ένα από τα πράγματα που μου πήρε καιρό να μάθω είναι ότι δεν ξέρω την τύφλα μου - διαβάζω και μαθαίνω, για οτιδήποτε, ειδικά τα βασικά. Ξεκινώντας με την ανακατασκευή / custom build του Bultaco έχω ξεσκονίσει οτιδήποτε σχετικό με την εταιρία και τις ιδέες της πίσω από την κατασκευή μοτοσυκλετών.
 
Και φυσικά δεν μπορείς να ψάξεις για Bultaco χωρίς να πέσεις πάνω στον ιδιαίτερα cool κύριο Bulto. (Έστω και σε μερικές αρκετά σπάνιες πλέον φωτογραφίες του).

Bultaco

Το παρατσούκλι του ήταν Paco. Bulto + Paco = Bultaco.

Bultaco

Μ αρέσει το στυλ του και μ αρεσει ο τσαμπουκάς του. Που έφυγε από την Montesa όταν του είπαν ότι η εταιρία σκέφτεται να σταματήσει τους αγώνες και έστησε από το τίποτα μια δικιά του εταιρία παίρνοντας μαζί του όλο το αγωνιστικό τημ.

Bultaco


Bultaco

Και χάρη σ' αυτήν την τρομερή φατσούλα έχουμε εικόνες σαν αυτήν.

Bultaco

Τεράστιος λάτρης και των δυο τροχών και των αγώνων. Εδώ με τον μικρό τότε Sete Gibernau...

Bultaco

Και ψάχνοντας πέφτω και σ' αυτήν την σπάνια διαφήμιση της Bultaco.

Bultaco

Ο chief της εταιρίας με το μουστακάκι και την τραγιάσκα του περνάει ένα καταρράκτη πάνω σε μια Alpina.

Σήμερα τον CEO της εταιρίας που γουστάρετε τον ξέρετε ή μπα; Μήπως μόνο όταν είσαι τόσο 'μέσα' σ' αυτό που κάνεις φτιάχνεις και τέτοια μηχανάκια; Μήπως γι' αυτό μου λείπουν σήμερα Soichiro, Tamburini, Yoshimura και πολλοί άλλοι;

Ανοίξτε ένα περιοδικό και δείτε τις σημερινές διαφημίσεις μοτοσυκλετών (κάπου ανάμεσα στα σκούτερ είναι). Και μετά ξαναδείτε μια το χαμόγελο του Paco πάνω στην Αλπίνα έχοντας διαλύσει στην κυριολεξία τον ανταγωνισμό στο trial championship.

Respect to one cool dude.

πηγή: Στο Στόμα του Λύκου